Belföld

Szijjártó Péter: Hazánk az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik

A magyar gazdaság az elmúlt években folyamatosan beruházási rekordokat döntött – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kiemelte: csak tavaly több mint 13 milliárd eurónyi beruházás érkezett Magyarországra.
Úgy fogalmazott: az adatokból is látszik, hogy hazánk az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik.

Dolgoznak a munkagépek a debreceni ipari parkban. Egy évvel ezelőtt még csak az akkumulátorgyár alapjait ásták. A munkálatok azóta is jól haladnak.

Néhány év múlva így Magyarország történetének legnagyobb beruházása valósulhat meg a városban.

A CATL üzemében autóakkumulátorok készülnek majd a legmodernebb technológiával, biztonságos, zárt körülmények között. És nem csak itt gyártanak majd akkumulátorokat.

Debrecenben ugyanis egy másik hasonló beruházás is megkapta az építési engedélyt. A mintegy 400 milliárd forintos beruházás a kínai cég első európai üzeme lesz.
Már csaknem kész a BMW Group gyárának építése is. Szeptemberben már meg is kezdődhet a próbagyártás.

„A magyar gazdaság – a világgazdasági válságok ellenére is – folyamatosan beruházási rekordokat döntött az elmúlt években” – jelentette be ezt a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kiemelte: 2022-ben minden idők legtöbb beruházása, összesen 6,5 milliárd eurónyi érkezett Magyarországra. 2023-ban pedig még így is meg tudott dőlni a rekord, több mint 13 milliárd eurónyi fejlesztéssel.

Ennek köszönhetően összesen tizenkilencezer új munkahely jött létre itthon, ami szintén rekordnak számít.

Szijjártó Péter kiemelte: jól látszik, hogy hazánk az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább