Belföld

Szijjártó Péter: ami itt jön, abból mi kimaradunk

Szijjártó Péter a NATO-csúcstalálkozó kilátásaival kapcsolatban osztott meg két rövid videót közösségi oldalán.

Mint mondta, a várakozások szerint a szövetség arról készül dönteni, hogy egy misszió keretében támogatják Ukrajnát. A tárcavezető azonban kijelentette, hogy a magyar álláspont változatlan, továbbra is kimaradunk a háborúból.

Szijjártó Péter közösségi oldalán számolt be arról, hogy a NATO-csúcs eredményeként várhatóan felállítanak egy Ukrajnát támogató katonai missziót.

A tárcavezető azonban leszögezte, hogy Magyarország nem vesz részt semmilyen olyan kezdeményezésben melynek során magyar katonákat küldenének Ukrajnába.

Mint a tárcavezető leszögezte, hazánk mind a jelenlegi, mind a leendő NATO-főtitkártól ígéretet kapott arra, hogy sem fegyvert, sem katonát nem kell küldenünk a háborúba.

Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a háború egyre durvul, és a hidegháborús hangulat miatt egyre magasabb az eszkaláció veszélye, azonban a magyar álláspont változatlan: mi ki maradunk ebből a háborúból.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább