Belföld Külföld

Szijjártó most a svéd tévében oktatott – „Ezt sértésnek tekintem”

A külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a svéd állami televíziónak.

 

Svédasztalon volt a magyar demokrácia egy svédországi interjúban – számolt be róla Mandiner.hu.

A magyar demokrácia alapjaiban van megkérdőjelezve. A Freedom House, egy független NGO odáig ment, hogy azt mondta: Magyarország már nem tekinthető teljesen demokratikus országnak. […] Mi a véleménye? – tette fel a kérdést a televízió riportere Szijjártó Péternek.

 

– Sajnos ezt sértésnek kell tekintenem, mert a magyar demokrácia érettségének és természetének megkérdőjelezése elfogadhatatlan – kezdte válaszát a külügyminiszter.

 

Megnyertünk három egymást követő választást, az emberek támogatják, amit csinálunk, és ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, mert ez politika, de demokratikus jellegében a tevékenységünk nem kérdőjelezhető meg.

 

A miniszter kifejtette: a demokrácia azt jelenti, hogy az, amit a kormány csinál, a nép általi felhatalmazáson alapul. Elmondta, hogy soha nem érezte úgy, hogy ítélkeznie kellene más országok felett.

 

Hogy őszinte legyek, az, hogy milyen a demokrácia státusa Svédországban, nem érdekel, mert ez a svéd népet kell hogy érdekelje. És ha a svédeket nem érdekli, hogy valaki miniszterelnök lehet a szavazatok mindössze egynegyedével a parlamentben, akkor erről megvan a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább