Külföld

Szétszóródott a Kijevbe tartó orosz katonai konvoj

A Maxar szerint több jármű bevonult az erdőbe, a közelben található ágyúk pedig tüzelésre készen állnak.

Műholdfelvételek alapján szétszóródott a Kijev környékén veszteglő, 64 kilométer hosszú katonai konvoj – számolt be a szatellitképek készítésével foglalkozó Maxar Technologies amerikai cég pénteken.

A felvételek szerint az oroszok átcsoportosítják erőiket. Páncélos egységeket láttak az ukrán fővárostól északra található Antonov repülőtérhez közeli településeken. A Maxar szerint több jármű bevonult az erdőbe, és a közelben található ágyúk tüzelésre készen állnak. A tüzérség felállítása Kijev ostromának az előkészülete is lehet, illetve a város körüli offenzíva támogatására.

A katonai járműveket a múlt héten vonták össze Kijev közelében, de úgy tűnt, hogy az elmúlt időszakban nem haladt a konvoj. Médiaértesülések szerint az előrenyomulás élelmiszer- és üzemanyaghiány miatt rekedt meg. Amerikai tisztségviselők elmondták, hogy az ukrán csapatok rakétákkal támadták a konvojt. (HVG)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább