Külföld

Szétkapták a Barbie gyártóját, mert nem volt ázsiai figura az olimpiai kiadásban

Ismét sikerült rátapintani a lényegre.

A tokiói olimpia előtt a Barbie-kat gyártó Mattel azzal állt elő, hogy különböző sportokat űző babákat dob piacra.

Volt itt minden, szörföző, bokszoló és gördeszkázó Barbie is.

„A Barbie elkötelezett amellett, hogy ennek az időszaknak a mulatságát és barátságát megörökítve bátorítsa a lányokat a sportra, és inspirálja a gyerekeket arra, hogy megtalálják a bennük rejlő sportolót” – írták a Twitteren még július végén.

A közzétett fotókon világosan látszik, hogy sikerült ugyan fekete bőrszínű Barbie-t gyártani, de a haladók így is megtalálták a céget.

Miért?

Mert a kollekcióban nem szerepel az ázsiai közösséget jelképező baba. A Los Angeles Times beszámolója szerint a Mattel közleményben reagált a felháborodásra.
Leírták, hogy az elképzelések szerint az ázsiai közösséget a gördeszkázó Barbie képviselte, ugyanakkor elismerték, hogy nem sikerült elérni a céljukat.

„Az volt a szándékunk, hogy az ázsiai közösséget a gördeszkás babával képviseljük, ez viszont nem sikerült, és teljes mértékben elfogadjuk a visszajelzéseket” – írták.

Forrás : 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább