Külföld

Szerb lap: Orbán józan gondolkodásra szólít fel

A Novosti szerint helyes a magyar kormányfő azon meglátása, hogy az EU Oroszország elleni szankciói növelik az európai energiaválságot.

A Novosti.rs cikke szerint Orbán Viktor józan gondolkodásra szólít fel, amikor arra figyelmeztet, hogy az EU Oroszország elleni szankciói növelik az európai energiaválságot. A kormányfő hozzátette, hogy Magyarország kormányának intézkedéseket kell tennie a háztartások infláció elleni védelme érdekében – írja a portál.

Orbán szerint a szankciók csak rontják az energiaválságot, ám leszögezi, kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédjék a magyar háztartásokat az áremelkedéstől, számolt be a Novosti.

A magyar kormány mindeddig következetesen felszólalt az Oroszországgal szembeni uniós szankciók bevezetése ellen, beleértve az energetikát is, emlékeztetett a szerb lap a TASZSZ-ra hivatkozva.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább