Gazdaság Külföld

Szerb lap: „Budapest erősítést kap: Athén is ellenzi az oroszellenes szankciókat

Görögország Magyarországhoz hasonlóan követeli, hogy Kijev vegyen le a szankciós listájáról görög cégeket.

Hirdetés

Novosti.rs a Politico írására hivatkozva közölte, hogy Budapest erősítést kap: Athén is ellenzi az oroszellenes szankciókat. A görögök támogatják Magyarország szkepticizmusát az EU tizenegyedik Oroszország elleni szankciócsomagjával szemben – írta uniós diplomatákra hivatkozva a Politico. A portál szerint Görögország hazánkhoz hasonlóan azt követeli, hogy Kijev vegye le szankciós listájáról vállalatait.

A Politico azt írta az ügy komoly feszültséget okozott az uniós külügyminiszterek hét eleji találkozóján, ahol Annalena Baerbock német külügyminiszter nyíltan kritizálta Magyarországot, de Görögország a kritikák középpontjába került. Athén ugyanakkor visszautasította azokat a vádakat miszerint kijátszaná az Oroszország elleni szankciókat.

Az egyik diplomata szerint „Athénra és Budapestre eltérően tekintenek Brüsszelben”.

Ugyanis az unió vezetését jobban „frusztrálja” a magyar álláspont Oroszországot és Kínát érintő kérdésekben – írta a portál.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább