Belföld

Szentkirályi Alexandra: Karácsony mögött Gyurcsány áll

Interjút adott a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Lesz főpolgármester-jelölti vita? – kérdezte a Mandiner Szentkirályi Alexandrát.

Technikai értelemben ugyan Karácsony Gergely a baloldal jelöltje, mögötte azonban valójában Gyurcsány Ferenc áll. Elég megnézni a kampányindítójukon készült képeken a kettejük testbeszédét. Árulkodó volt, ahogyan a formálisan nagy közjogi felhatalmazással és politikai befolyással bíró főpolgármester kisfiús módon hódolt be a baloldal valódi vezérének. Ha ez van a kamerák előtt, akkor képzeljük el, mi mehet odabent a Városházán? Ott minden szempontból Gyurcsány a főnök.

2019 őszén Budapesten visszatért a Gyurcsány-korszak és a bukott miniszterelnök emberei, egykori miniszterei ülnek a meghatározó pozíciókban.

Például Draskovics Tibor, akinek része volt abban, hogy csődbe menjen az ország, most a BKK igazgatóságának élén ténykedik. Aztán ott van a hídpénzbotrányként ismert városházi számlagyár ügy egyik kulcsfigurája, Tordai Csaba. Vagy épp a már említett Gál J. Zoltán, Gyurcsány korábbi kabinetfőnöke és barátja, akiről még maga a főpolgármester se tudja megmondani, hogy miért jó a budapestieknek őt alkalmaznia – ellenben megsértődik, ha erre a sajtó merészel rákérdezni. Vitázni tehát legfeljebb azzal lenne értelme, aki az úr a háznál. Vagyis Gyurcsánnyal.

Akkor ezért indult jórészt „gyurcsányozással” a kampány.

Folytassam a listát? A már említett Gál. J. Zoltán és Tordai Csaba a fővárosi vagyonkezelő igazgatóságában egy másik Gyurcsány-exminiszterrel, Kolber Istvánnal ülnek együtt. A köztisztaságért is felelős holding vezetője az a Mártha Imre, aki Gyurcsány idején MVM-vezér volt. Mártha tevékenysége nagyjából úgy írható le, hogy amíg Budapesten kukákat szerelnek le, addig ő sorra veszi a floridai ingatlanokat. Ja, meg nyolcmilliós prémiumot kap. Én azokkal a problémákkal foglalkozom, ami a budapestieket napi szinten zavarja, aggasztja.

Márpedig a budapestieket zavaró jelenségek a köztisztaságtól a közlekedésen át a főváros csődközeli helyzetéig mind egy tőről fakadnak. A budapestiek pénzének jó része egész egyszerűen elfolyik Gyurcsány embereihez, Karácsony pedig ehhez napi szinten asszisztál. Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább