Külföld

Szélsőjobboldali nézetek terjednek a német hadseregben

Vajon a magyar hadseregben vannak már nyilasok…

Szaporodnak a szélsőjobboldali eszmékkel jellemezhető esetek a német hadseregben, ezt állapította meg egy évenként elkészülő német jelentés- számol be a hírről a telex.hu . A 2019-es 363-ról tavaly 477-re emelkedett az eljárások száma, mindez Eva Högl katonai ombudsman jelentésében áll, aki a parlamentnek készítette el összegzését.

A 2020 májusában kinevezett Högl aggasztónak nevezte a trendet, hiszen 2018-ban 270 esetet jegyeztek fel. Hozzátette ugyanakkor, minden eddiginél fontosabb a megelőzés szerepe a radikális nézetek visszaszorítására.

A német hadsereg különleges egységét (KSK) átszervezik, mert a feltárt esetek közül minden ötödik ehhez a csapathoz köthető. Nagy botrányt kavart tavaly szeptemberben, hogy több tízezer lőszer tűnt el, és ezzel együtt 62 kiló robbanóanyag. Ebből az egyik leszerelt katona lakásán megtalálták két kilónyit – írta az euractiv.comra hivatkozva a telex.hu.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább