Belföld

Szél: Feljelentem a kormányt a „Magyarország előre megy, nem hátra” plakát miatt

A baloldali politikus Szél Bernadett szerint hűtlen kezelés és hivatali visszaélés történt és a kormány már a kampányidőszak előtt a Fidesznek kampányol.

Ezt írja a baloldali politikus:

Feljelentést teszek hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt, mert a „Magyarország előre megy, nem hátra” kampánnyal a kormány „tájékoztatásnak” hazudott pártkampányt folytat közpénzből, már a hivatalos kampány kezdete előtt. Ez jogellenes: tiltott pártfinanszírozás és a választási esélyegyenlőség írott és íratlan szabályainak semmibe vétele.

Tudjuk, hogy nem ma kezdték ezt a csalást, és vannak, akik szerint “megszokhattuk már”. De én mégsem vagyok hajlandó megszokni: ellenállás kell, minden szinten, és jogkövetés, mindenki által!
Mikor is láttunk ilyen vircsaftot:

2018-ban a választások előtt pár hónappal a sorosozó nemzeti konzultációt tolták meg egy Stop Soros törvénnyel és egy Stop Soros „tájékoztató kampánnyal” is — ami nem meglepő módon aztán a hivatalos kampányidőszakban is a Fidesz fő kampánytémája lett.

A 2019-es európai parlamenti választások előtt jöttek a „Soros-Juncker” plakátok azzal a szöveggel, hogy „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel”, itt is 100 százalékos átfedésben a Fidesz későbbi brüsszelezős választási kampányüzenetével. Három hónap alatt 15 milliárdot költöttek kommunikációra közpénzből, aminek persze ekkor sem volt semmi köze a „közérdekű tájékoztatáshoz”.

És most elérkeztünk a 2022-es választásokhoz, és menetrendszerűen az újabb, kampányidőszakon kívül közpénzből folytatott pártkampányhoz. A Fidesz ismét milliárdokból kampányol, és van pár tippem arra, mekkora átfedés lesz a mostani „közérdekű tájékoztatás” üzenete és a párt hivatalos választási kampányüzenete között.

A helyzet világos: a Fidesz kormány még a saját törvényeivel is szembemegy, amikor „tájékoztatásnak” hazudott pártkampányt folytat közpénzből. Mert persze, hogy pártkampány — ha valakinek a plakátokból esetleg nem lenne világos, ki megy előre, és ki hátra, arra ott van a kampányvideó, azzal a szöveggel, hogy „vannak, akik visszafordulnának”, mögötte az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt képével.

Kormányváltás után ezen a téren is változás kell: véget vetünk a közpénzből folytatott politikai propagandának. Annak a pénznek máshol van helye, a politikának pedig kell, hogy legyenek mindenki által betartott játékszabályai.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább