Belföld Külföld

Székelyudvarhely polgármestere nem akar részt venni az anyaországi ellenzék kampányában

olvasási idő:2 perc, 17 másodperc

Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármestere Facebook posztban reagált a magyar baloldalnak vádjairal.

Kedves székelyudvarhelyiek!

“Amint egy korábbi bejegyzésemből tudhatják, Márki-Zay Péter úr, Hódmezővásárhely polgármestere és jelenleg a magyarországi ellenzék összefogásának miniszterelnök-jelöltje, egy munkatársának közvetítésével arról tájékoztatott, hogy városunkba is ellátogatna.

Én Székelyudvarhely polgármestereként szívesen látok vendégül polgármestereket az Anyaországból, vagy a világ bármelyik tájáról, de Márki-Zay Péter úr polgármesterként eddig egyszer sem jelezte látogatási szándékát Székelyföldre. Ezért gondoltam úgy, hogy mostani látogatását az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként tenné, annál is inkább, mert erre utalást tettek a bejelentkező levélben is.

Én személy szerint semmilyen formában nem szerettem volna részt venni a magyarországi ellenzék összefogásának kampányában, miközben kétség nem fér hozzá, hogy ezt a látogatást Márki-Zay úr kampánycélokra használta volna.

Azért, hogy ne döntsek önkényesen, két nappal ezelőtt, több kommunikációs csatornán -így a közösségi oldalamon is- megkérdeztem a székelyudvarhelyiek véleményét erről.

A válaszok túlnyomó többsége alapján úgy gondoljuk, hogy Székelyudvarhely nem kell részt vegyen semmilyen formában a Márki-Zay Péter úr és az anyaországi ellenzék kampányában.

Egyes – ezzel kapcsolatosan megjelenő- cikkekben felmerült az a költői kérdés, hogy „ezek szerint Gálfi nem Magyarország mindenkori kormányával szeretne kapcsolatot ápolni, hanem csak a jelenlegi Fidesz-kormánnyal?” Ebben van némi szándékos csúsztatás, hiszen egy jelölt még távolról sem kormányfő. Én azt gondolom, hogy egy határon túli magyar polgármesternek jó kapcsolatot kell ápolnia a mindenkori Magyar Kormánnyal, ugyanakkor nem gondolom, hogy részt kell vennünk a jelenlegi ellenzéki jelöltek kampányában. Ne tévesszük össze a jelölteket a kormányfővel, vagy a kormány tagjaival. A kettő nem ugyanaz. Az pedig végképp elszomorító lenne, ha egy miniszterelnök Magyarországon, függetlenül attól, hogy melyik oldalt képviseli, attól tenné függővé a határon túli magyarokkal való kapcsolatának minőségét, hogy részt vettünk-e, vagy nem a korábbi kampányában.

Köszönöm mindazoknak, akik a feltett kérdésemre válaszoltak.

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy egy idő után magyarországi „ellenzékiek” százainak mocskolódó felületévé vált a bejegyzésem alatti hozzászólási felület és mivel már nem a feltett kérdésről szóltak a hozzászólások, valamint már többségében nem a székelyudvarhelyiek nyilvánítottak véleményt (pedig ezennel kizárólag őket kérdeztem), töröltem az akkori bejegyzést.

Tisztelettel szeretném tájékoztatni Székelyudvarhely lakóit, hogy tegnap válaszlevélben tájékoztattam Márki-Zay Péter urat (illetve azt a munkatársát, akinek közvetítésével üzent nekem), hogy nem szeretnénk részt venni az anyaországi ellenzék kampányában semmilyen módon.

Frissítés: Egyetlen szóval se mondtam, hogy Márki-Zay Péter ne jöjjön Erdélybe, vagy Székelyföldre. Azt mondtam, hogy nem szeretnék részt venni a kampányukban. Ez óriási különbség!

Valóban igaz, hogy a magyarországi városokban is kampányolhat bárki. Hát itt is kampányolhat. De a magyarországi városokban sem láttam egyetlen ellenzéki kampányt sem, ahol a jelenlegi kormánypárt bármelyik tagja kampányolt volna velük. Minden városvezető eldöntheti, hogy kinek a kampányában vesz részt, ha egyáltalán részt akar venni. Így én is eldönthetem.

Köszönöm a megértést.!”

Forrás: Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármesterének Facebook oldala.

Fotó: Mandiner,

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább