Külföld

Szégyenletes támadásnak tartja Szűz Mária transznemű ábrázolását Salvini

Szégyenletes támadásnak tartja Szűz Mária transznemű ábrázolását Salvini

Az európai keresztény jelképekkel szembeni szégyenletes támadásnak nevezte Matteo Salvini, a Liga olasz párt elnöke, hogy egy német napilap címlapján transzneműként ábrázolták Szűz Máriát, amit az olasz jobbközép is bírált kedden. Giorgia Meloni pedig rámutatott, hogy a vallás kigúnyolása, a hívők megsértése vagy a karácsony eltörlése nem biztosítja a civil jogok védelmét.

Matteo Salvini közösségi oldalán azt kérdezte,

miként lehet, hogy egyes emberek még Szűz Máriát és a szent karácsonyt sem tudják tisztelni.

Úgy vélte,

ez nem szimpatikus provokáció, hanem szégyenletes támadás.

A Liga vezetője a német Siegessäule nevű LMBTQ-magazin címoldalára utalt, mely a transznemű Riccardo Simonettit szakállas Szűz Máriaként ábrázolta a gyermek Jézussal a karjában. Az Európai Parlament úgynevezett LMBTQ-nagyköveteként emlegetett Riccardo Simonetti közösségi oldalán azt írta:

ha azt vesszük, hogy Jézus sem volt fehér, akkor miért is ne hihetnénk, hogy Szűz Mária meg szakállas volt?

A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, Giorgia Meloni szintén közösségi oldalán azt kérdezte, hogy az LMBTQ-jogok védelmére hivatott Simonetti

valóban azt hiszi, hogy így befogadóbb Európát épít? A vallás kigúnyolása, a hívők megsértése vagy a karácsony eltörlése nem biztosítja a civil jogok védelmét.

Meloni emlékeztetett, hogy az FdI, más olasz és európai jobboldali erőkkel, december 6-tól Rómában elindította a Konzervatívok Karácsonya nevű egyhetes találkozót. Felszólalt a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) képviselője, Marta Fascina is, aki szerint

a politikai korrektségért zajló egyre szégyenletesebb versengés elérkezett a keresztény értékek megsértéséhez. (…) El a kezekkel a történelmünkről, el a kezekkel hitünktől.

Antonio De Poli, a Kereszténydemokrata Unió (Udc) elnöke hangsúlyozta, hogy Szűz Mária ilyesfajta ábrázolása a hívőket sérti. Kifejtette:

a karácsonyt érő cenzúra után újabb értelmetlen kezdeményezéssel állunk szemben.

De Poli az Európai Bizottság korábban összeállított, majd felfüggesztett új irányelveire utalt, amelyek egyebek között a karácsony kifejezést a téli szünettel, Mária nevét pedig egy másik, nem keresztény névvel akarták helyettesíteni az EU intézményes kommunikációjában. Az AdnKronos olasz hírügynökség megkeresésére az Európai Parlament közölte, hogy nem létezik a Riccardo Simonettinek tulajdonított LMBTQ-nagyköveti cím. Ugyanakkor megerősítették, hogy az Európai Parlament együttműködik a Németországban ismert influenszerrel.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/Angelo Carconi.

Forrás: Pesti Srácok,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább