Belföld

Szanyi Tibor szerint az ő pártja a harmadik erő

Szanyi Tibor: felzárkóztunk a náci hatpárti ellenzék mellé

Szerinte az ő pártja a harmadik erő a választáson
Az MSZP-ből történő kiválása után új vizekre evező és saját pártot alapító Szanyi Tibor szerint az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) a legnagyobb harmadik opció a választók számára a politikai palettán. A politikus szombati Facebook-posztjában a Závecz Research kutatásai alapján írta meg, hogy „a náci-liberális hatpárti összefogás” és a Fidesz tömbjével szemben több, mint 20 százalékos támogatottsága van a pártjának. A mondatokat és a hozzá párosított képet az LMP, majd a DK színeiben is feltűnő volt televíziós, Dömsödi Gábor sem hagyta szó nélkül.

Szanyi Tibor a Závecz idén készült augusztusi felmérését mutatta meg posztjában. Ebben az látszik, hogy az Igen Szolidaritás szocialista pártnak 26 százalékos a támogatottsága a választók körében, szemben a hatpárti ellenzék összesített támogatottságával, ami ennek ellenére a Fidesz-KNDP-t is legyűrné a választáson, ha most lenne: 37 százaléka szavazna a rájuk a Fidesszel szemben. Utóbbi nem sokkal marad le a hatpárthoz képest, 35 százalékos a támogatottsága.

A politikus szombat délutáni Facebook-posztjában azt írta: „Egyre jobban látszódik a közvéleménykutatásokban, hogy a náci-liberális hatpárti összefogás, és a kormánypárti tömb mellett van egy harmadik választási lehetőség. Az Igen Szolidaritás szavazóinak, szimpatizánsainak lesz jövőre választási lehetősége. Igen, szocializmust!”.

A posztot az ellenzéki előválasztáson Pásztó polgármesteri székéért újra elinduló Dömsödi Gábor nem hagyta szó nélkül. Rövid, de annál karcosabban fejtette ki a véleményét, mit gondol a szocialista politikus posztjáról. Azt írta: „Tibor, ennyire nem kéne!”.

 

A Závecz Research augusztusi felméréséről mi is írtunk. Ebben kifejtettük, jelentős változás nem történt a pártok támogatottságának tekintetében. A Fidesz egy százalékponttal javított támogatottságán. Jelenleg 35 százalékon áll. A DK 12 százalékon áll jelenleg is, írja a Telex. A Jobbik jelenleg 11 százalékon áll. Május óta jelentősen nem tudta növelni támogatottságát. Erről bővebben itt olvashat.

Forrás:168.óra

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább