Belföld

Szanyi Tibor kizavarná az ittas képviselőket a parlamentből

Ki az ittasokkal az Országházból” címmel közleményt adott ki az ISZOMM alapítója.

 

Szanyi a közleményben azt kéri Székely Sándor országgyűlési képviselőtől, hogy nyújtson be egy olyan javaslatot, ami „megakadályozza, hogy a képviselők ittasan végezzék munkájukat a magyar törvényhozás épületeiben”.

 

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója úgy látja, mostanában „elég sok eset volt, amikor ittasnak tűnő képviselők tartózkodtak, sőt szavaztak a plenáris, vagy bizottsági üléstermekben.” Szerintre, ha ezek kivizsgálása eddig nem merült fel, vagy nem volt rá lehetőség, akkor most kell „elejét venni.”

 

„Ittasan sok mindent nem szabad csinálni, de országot vezetni különösen nem!”

 

– véli Szanyi.

 

Ehhez szúrópróbaszerűen elvégzett alkoholteszteket, vagy képzett felderítő kutyákat alkalmazna.

 

A Telex cikke emlékeztet, hogy a Jobbik szerint október végén a fideszes Simonka György illuminált állapotban jelent meg a parlamentben, és el is bóbiskolt az ülésteremben – állította a párt.

 

A Fidesz akkor úgy reagált a lap megkeresésére: „A képviselő nem érezte jól magát, ezt jelezte a frakcióvezetésnek, és engedélyt kapott, hogy hazamenjen”, maga Simonka pedig később úgy nyilatkozott: betegség miatt érezte rosszul magát, és szerinte ha bírálói tudnák, mivel küzd, elszégyellnék magukat.

(ATV)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább