Belföld

Szánthó Miklós: Az egyetlen lehetőség, ha a konzervatív erők összefognak

Az Alapjogokért Központ delegációja egyeztetett a CPAC tengerentúli képviselőivel.

– Ugyanazt a civilizációt védjük, ugyanazokban az értékekben hiszünk – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, miután a szervezet képviselői megbeszéléseket folytattak az elmúlt napokban Washington D. C.-ben amerikai konzervatív partnerekkel, politikusokkal a 2022 tavaszán Budapesten megrendezendő nemzetközi jobboldali seregszemle, a CPAC Hungary kapcsán.

Az Alapjogokért Központ delegációja egyeztetett a CPAC tengerentúli képviselőivel, Matt Schlapp-pel – Donald Trump egykori tanácsadójával – és Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió vezetőivel a pár hete bejelentett magyarországi rendezvény részleteiről. Matt Schlapp, az ACU elnöke külön kiemelte:

“büszkeséggel tölti el őket, hogy első európai helyszínként Magyarország fog otthont adni az USA legnagyobb konzervatív seregszemléjének,” míg Szánthó Miklós hangsúlyozta, hogy a jövő márciusi CPAC Hungaryn nemcsak Amerikából, de szerte a nyugati civilizációból várják a konzervatív jobboldal meghatározó véleményformálóit, döntéshozóit.

A washingtoni út során a központ delegációja meghatározó konzervatív elemzőintézetek vezetőivel, újságírókkal és republikánus képviselőkkel is találkozott, valamint részt vett egy, a kongresszusban megrendezett életpárti konferencián.

Kovács István, a központ stratégiai igazgatója elmondta: valamennyi találkozó bizonyította, hogy a magyar és amerikai konzervatívokat nemcsak a közös értékek, az Isten, haza, család gondolata köti össze, de az is, hogy a szocialista–liberális erők mindkét országban ezeket az értékeket vették totális támadás alá.

– Az egyetlen lehetőség ennek megállítására az, ha a konzervatív erők szerte a világban összefognak és megmutatják, hogy képesek együtt fellépni a civilizációnkat veszélyeztető progresszív őrülettel szemben. Ennek az erődemonstrációnak a fóruma és szimbóluma lesz a budapesti CPAC – emelte ki a stratégiai igazgató.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább