Belföld

Szánthó: Karácsony Gergely főpolgármestersége egy panaszáradat

A főváros ismét a Budapest Forum keretében látja vendégül a hírhedt spekuláns szervezeteit és a hozzá nagyon közel álló alapítványokat, NGO-kat, policy-aktorokat és személyeket. Az Alapjogokért Központ főigazgatója megjegyezte, hogy a Soros-hálózat budapesti konferenciájára mindig van pénz. Karácsony Gergely egyébként a mai budapesti konferenciáján angolul próbálta meg elmondani beszédét, de nem aratott felhőtlen sikert.

„Soros-hálózat budapesti konferenciájára akkor is van pénz, ha semmire sincs pénz” – írta legújabb Facebook-bejegyzésében Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ főigazgatójának ismertetése szerint a főváros ismét a Budapest Forum keretében látja vendégül a hírhedt spekuláns szervezeteit és a hozzá nagyon közel álló alapítványokat, NGO-kat, policy-aktorokat és személyeket. A Budapest Forum – melynek első, 2021-es alkalma Karácsony később elszállt miniszterelnök-jelölti kampányának nyitórendezvénye volt – nem más, mint egy Soros-közeli seregszemle – írta.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója megjegyezte, egy ilyen seregszemle sok pénzbe kerül. Globális konferenciát tető alá hozni nem kis költség, az előadók utaztatása és elszállásolása tetemes pénzbe kerül. Hozzátette,

Karácsony Gergely főpolgármestersége egy panaszáradat.

Hiszen Budapest első embere, és egyébként nagy legitimitással megválasztott vezetője a legkevésbé sem a városvezetés rejtelmeiben és praktikáiban merült el az utóbbi években, hanem a kontrollt vesztett siránkozásban. Szánthó Miklós ismertetése szerint a rendezvény partnere a CEU Democracy Institute, valamint a Márki-Zay Péternek milliárdos, míg Karácsonynak több száz milliós, rejtélyes kampánytámogatást nyújtó Action for Democracy.

Hozzátette, a partnerek között jelen van Soros koronaékszere, az Open Society Foundations, továbbá európai, globális agendát terítő zöldszervezetek és a Heinrich Böll Alapítvány is. Szánthó Miklós szerint az eset jól rávilágít arra, hogy ha Soros konferenciájára kell a közpénz, akkor arra van, számolatlanul, „Budapest valós ügyeivel pedig addig is foglalkozzon valaki más”.

„Azt pedig nyugodtan tarthatjuk Karácsony személyes félreértésének, és egyben lelepleződésnek is, hogy a NATO tisztségviselője is előad a konferencián, ugyanis nem Budapest a NATO tagja, hanem Magyarország, és hazánkat nem Budapest és Karácsony Gergely, hanem Magyarország kormánya vezeti” – írta az igazgató.

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy Karácsony Gergely a mai budapesti konferenciáján angolul próbálta meg elmondani beszédét, amelynek keretében új, eddig ismeretlen angol szavakat is kifejlesztett.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább