Külföld

Szállításra készek a felújított német harcjárművek Ukrajnába

Bevetésre kész és azonnal szállítható a Bundeswehr hadrendből kivont, de Ukrajna számára modernizált „Marder” páncélozott gyalogsági harcjárműveinek egy része – jelentette be a felújítást végző Rheinmetall konszern.
„Jelenleg 100 Marder gyalogsági harcjármű felújításán dolgozunk, az első járművek már készen állnak a szállításra” – mondta Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a Bild am Sonntag lapnak: „hogy mikor és hová szállítják a Mardereket, arról a német kormány dönt”.

A Rheinmetall a Marder gyalogsági harcjárművek mellett még 88 Leopard 1 és Leopard 2 harckocsik felújítását is végzi Ukrajna számára.

Pappberger szerint a Marder még mindig egy erős harcjármű, amelyet a Bundeswehr is használ – például Litvániában.

A Marder az évek során több felújításon esett át – mondta.

A hadfelszerelések iránti nagy kereslet miatt a Rheinmetall növelni kívánja kapacitásait. – Arra számítunk, hogy az értékesítés jelentősen, évi akár húsz százalékkal is növekedhet, és jelenleg a kapacitásunk bővítésén dolgozunk – mondta Pappberger. – Egyes telephelyeken több műszakos munkarendre állunk át.

A lőszergyártást legalább háromszorosára növelhetjük a következő tizenkét hónapban, a teherautó-gyártást pedig megduplázhatjuk, mivel a hidegháborús infrastruktúra nagy részét elég gyorsan képesek vagyunk reaktiválni – mondta, hozzátéve, hogy a megnövekedett kereslet ellenére sem léptek fel ellátási hiányosságok vagy jött létre szűk keresztmetszet.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább