Sport

Szalai Gábor a Kecskemétből a svájci élvonalba igazolt

A Kecskeméti TE hivatalos oldalán közölte, hogy saját nevelésű hátvédje, a magyar válogatott kerattag Szalai Gábor az FC Lausanne-Sportban folytatja pályafutását, miután a svájci élvonalbeli klub kifizette a 23 éves játékos szerződésében szereplő kivásárlási árat.

Az átigazolást vasárnap délben a svájci bajnokság 10. helyén álló Lausanne is bejelentette: 2028-ig szóló szerződést írt alá és a 12-es mezszámot viseli majd új csapatában.

A klub megjegyzi, hogy Szalai a sikeres orvosi vizsgálatokat követően már szombaton csatlakozott a csapathoz és már első edzésén is túlvan. Tony Chauvat, a Lausanne átigazolásokért felelős vezetője kiemelte, hogy új játékosuk a védelem több posztján is bevethető, erős karakter és kellően agresszív.

A Kecskemét közleménye megjegyzi, hogy gyorsan sikerült egyezségre jutni a feleknek, hiszen csütörtökön érkezett a hivatalos ajánlat az OTP Bank Liga előző szezonjának ezüstérmeséhez.

Szalai Gábor 2020-ban debütált felnőttként az akkor még NB III-as Kecskemétben, azóta részese volt az NB I-be feljutó klub emelkedésének, pályára lépett a Konferencia-liga selejtezőjében és nyár óta tagja a magyar válogatott keretének is. 127 tétmérkőzésen 22 gólt szerzett a KTE első csapatában.

„Nehéz mit mondani, nem is tudom, hogy honnan kezdjem. Itt nőttem fel, 5 éves korom óta egy kis kitérővel gyakorlatilag végig a KTE-ben fociztam. Jó tapasztalat volt az a két év, de itt lettem felnőtt játékos, először az NB III-ban, aztán az NB II-ben, majd az NB I-ben már itt kaptam válogatott meghívót. Ez egy olyan szelete karrieremnek, amit sosem fogok elfelejteni” – idézi a KTE oldala a játékos búcsúüzenetét.

„Mindenképpen magammal viszem azt a mentalitást, illetve azt a csapatszellemet, ami mindig is sajátja volt ennek a klubnak. Nagyon nehéz volt a többiektől elbúcsúzni, hiszen sokan nem is tudtak az eseményekről, olyan gyorsan zajlott le minden. Bevallom, megkönnyeztem, de nem akartam úgy elmenni, hogy nem köszönök el mindenkitől. Még én sem fogom fel teljesen, mi történik velem, de nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget. Úgy érzem, hogy egy jó következő lépcsőfok lesz számomra. Egy kecskeméti srácnak egy valóra vált álom, amit elértem, egyben jó példa mindenkinek, hogy innen indulva is bármit el lehet érni. Mindenkinek köszönöm ezeket az éveket, beleértve a szurkolókat is. Rengeteg szeretetet kaptam tőlük a csapattal egyetemben, ami leírhatatlan volt minden alkalommal. Köszönöm a csapattársaimnak, a stábnak, a klubvezetésnek, Szabó Istvánnak és Tóth Ákosnak, mert nélkülük nehezen valósulhatott volna ez meg. Huber Bálintot, a masszőrünket kiemelném, mert van egy régi közös történetünk már, de tényleg nem lehetek elég hálás az egész klubnak azért, hogy eljutottam idáig.”

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább