Sport

Szalai Ádám nagyszerű gólpassza kellett a Mainz sikeréhez

Tegnap este a Német Kupa második fordulójában az ugyancsak élvonalbeli Arminia Bielefeldet fogadta otthon a Mainz, amelynek egyik hőse a sérüléséből felépült Szalai Ádám lett a hosszabbításban.
Szalai még szeptemberben, a Freiburg elleni német bajnokin sérült meg, meg is kellett műteni, ezért kihagyta a válogatott októberi világbajnoki selejtezőit. Már az elmúlt hét végi, Mainz-Augsburg Bundesliga-meccsen visszatért a pályára, akkor csereként nyolc percet kapott a 4-1-re megnyert találkozón. Ezúttal viszont főszereplővé lépett elő.

A 33 éves csatár a kispadon ült a Bielefeld elleni fellépés kezdetekor, amely kifejezetten jól indult a Mainznak, hiszen Okugawa révén már a második percben vezetést szerzett a csapat. Mégis drámai végjátékot hozó összecsapás kerekedett belőle. A második félidő derekához érve a Bielefeld két gyors góllal fordított, a Mainz pedig a 89. percben mentette 2-2-re és hosszabbításra az állást.

Szalai ekkor már a pályán volt, a 73. percben küldte be őt az edzője, és aligha bánta meg. Már a tizenegyesekre készülhettek a szurkolók fejben, amikor a 117. percben a magyar játékos látványos mozdulattal, sarokkal készítette le a labdát Ingvartsennek, aki szép gólt lőtt. Ezzel a Mainz 3-2-es győzelmet aratott, és a legjobb 16 közé jutott a kupában.

Tizenegyesek után jutott tovább a Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg is a harmadosztályú Osnabrück ellen. A többi magyar érdekeltségű csapat korábban játszott, Szoboszlai Dominik győztes gólt lőtt az RB Leipzigben, és Dárdai Pál Herthája is állva maradt.

(Magyar Nemzet)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább