Belföld

Szakértő: Özönlenek a migránsok Európa felé

A pénz, amelyet az unió az illegális bevándorlók integrációjára költ, súlyosan megkárosítja az európai családokat. Az illegális bevándorlás nem megoldás Európa problémáira. Márki-Zay Péternek az állítása pedig, hogy nincs migrációs nyomás egyszerűen nem igaz az Alapjogokért Központ szerint – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta: A migráció támogatása láthatóan egy rossz befektetés és nem hoz virágzó társadalmakat. Olyan problémákat importálnak a befogadó országok, amelyekkel nem kellene megküzdeniük és erre rengeteg pénzt is költenek.

Ylva Johansson uniós biztos szerint a migráció megoldás Európa bajaira, mint a demográfiai válság vagy a munkaerőhiány. Az elemző rámutatott: A valóság az ellenkezőjét mutatja.

A migránsok a szociális ellátórendszer miatt jönnek, nem pótolják a munkaerőt, hanem a jólét vonzza őket. Családtámogatással lehet úrrá lenni a demográfiai problémán.

Magyarországon ennek köszönhetően nő a gyermekvállalás.

Szikra Levente elmondta azt is, hogy Lukasenka támogatja a migránsokat, hiszen Fehéroroszország nem a leglogikusabb útvonal a Közlel-Keletről vagy Irakból. A fehéroroszok célja valószínűleg egy olyan megállapodás, amit az EU Törökországgal kötött, tehát pénzt akarnak.

Az elemző szerint az EU-nak inkább határvédelemre kellene költeni, nem szabadna zsarolhatóvá válni, külső államokra hagyatkozni. Több, mint 10 uniós tagállam kezdett a magyarhoz hasonló kerítésépítésbe.

Brüsszel azonban még most is saját értékrendjét akarja más országokra ráerőltetni. A nyugati tagállamok úgy gondolják, hogy megmondhatják más államoknak, hogy milyen rendszer működjön.

Forrás: hirado.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább