Kiemelt Külföld

Szado-mazo Jézus volt látható az Európai Parlamentben

Jézus Krisztus a hegyi beszédet mondja a fotón, miközben BDSM ruhába öltözött meleg férfiak veszik körül.
Az Európai Parlamentben kiállították egy leszbikus svéd művésznő képeit, melyek sokakban erős ellenérzéseket váltottak ki – írja a 24.hu.

Elisabeth Ohlson már 2000-ben is szerette volna képeit kiállíttatni, de akkor az Európai Parlament elutasította kérését, azonban mostani fotókiállítása május elején megtekinthetővé vált az EP épületének egyik elzárt részében. A kiállítás legerősebb darabja minden bizonnyal a bőrszerkós férfiak gyűrűjében ábrázolt Jézus Krisztus, aki ég felé tartott kezeivel a hegyi beszédet mondja híveinek.

A műalkotás megbotránkozást váltott ki az Európai Parlament néhány olasz, spanyol és lengyel képviselője részéről, akik istenkáromlónak minősítették a művet.

Intézményi keretek között mindenféle kérdéssel foglalkozni legitim, de egy vallás kihasználása tűrhetetlen tiszteletlenség hívők millióival szemben – mondta Maria Veronica Rossi olasz EP-képviselő az Italy24 olasz csatornának.

Jorge Buxadé spanyol európai parlamenti képviselő „undorítónak és nyomorúságosnak” ítélte a műalkotást, míg Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes Facebook-bejegyzésben marasztalta el a művet.

Művészet? Nem, ez csak közönséges és tiszteletlen. Egy szóval: Gusztustalan.

A művésznő szerint ez egy kísérlet volt arra, hogy Jézust az LMBTQ-jogok támogatójaként mutassa be.

„Rengeteg kép van Jézusról heteroszexuális emberekkel. Több millió, több milliárd festmény, híres művészektől. De ez csak tizenkét kép Jézusról, aki támogatja az LMBTQ jogokat – ez a tizenkét kép nem lehet olyan ijesztő számukra” – reagált a kritikákra Twitteren Ohlson.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább