Belföld

Szabó Tímea az ellenzékről: Egészen borzalmasan állunk

„Egészen borzalmasan állunk” – hangzott el Szabó Tímea baloldali politikustól a Republikon Intézet csütörtöki rendezvényén.

Virág Andrea, a szervezet stratégiai igazgatója az eseményen elmondta, hogy a választási vereség óta az ellenzék nem tudta összeszedni magát, míg a Fidesz stabilizálta domináns pozícióját.

A rendezvényen részt vett Böcskei Balázs is, az Idea Intézet kutatási igazgatója, aki szerint illúzió lett volna azt gondolni, hogy az elmúlt egy évben az ellenzék növelheti a népszerűségét, szerinte az is kérdés, kinek kivel kéne összefognia.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője ezek után arról beszélt, hogy a Mi Hazánk erősödésével visszaállt a centrális erőtér, ami a Fidesz pozícióit erősíti. Megjegyezte, a kormánypártoknak komoly kockázat volt a rezsicsökkentés átalakítása, valamint a magas infláció, ám sikerült átadniuk az üzenetet, hogy a válság külső eredetű.

„Továbbra is hiányzik az ellenzéki alternatíva” – tette hozzá Mráz ÁgostonA Nézőpont Intézet vezetője szerint a Demokratikus Koalíció felismerte, hogy Gyurcsány miatt üvegplafonba ütközik a párt, ezért „nem a kereslet bővítésére, hanem az ellenzéki kínálat szűkítésére építette stratégiáját”. A szakértő szerint az egyik legnagyobb csalódást a Momentum okozta, melynek megvolt az esélye, hogy az ellenzék pólusává váljon, ám nem így lett.

Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője szerint az ellenzékből leginkább az hiányzik, hogy a Fidesztől eltérően nem tud érzelmi azonosulást teremteni a szavazókkal.

„A legtöbb ellenzéki pártban permanens vezetési válság van” – jegyezte meg.

Böcskei Balázs úgy folytatta, szerinte túl sok ellenzéki párt van a politikai palettán.

Az est következő felében politikusok folytattak beszélgetést, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke meg is jegyezte az elején a beszámolók szerint, hogy a „szocialista párt tartja a frontvonalait”. Arató Gergely DK-s képviselő saját pártjáról azt mondta, járják a vidéket és nő a pártjuk támogatottsága.

A legnagyobb kritikát az ellenzékkel szemben Szabó Tímea fogalmazta meg, a párbeszédes baloldali hazaáruló országgyűlési képviselő megjegyezte, „egészen borzalmasan állunk”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább