Belföld

Szabó: Orbán Viktor a férfiöltöző-szagban érzi jól magát, döglött disznókkal birkózva

Orbán Viktor megmondta: nőügyekkel nem foglalkozik, és ez meg is látszik – írta meg Szabó Tímea baloldali politikus a közösségi oldalán.

Szabó Tímeával az Alfahír készített interjút.

Szabó Tímea szerint „a Fideszben a nők pusztán szülőgépek, akik ha lehet, másba ne is szóljanak bele …

A magyar társadalom fizikai, lelki és pszichés állapota nem éppen azt mutatja, hogy ez a macsópolitizálás sikeres lenne.

Én személyesen is azt tapasztalom, hogy ahol több nő van, ott erősebben koncentrálnak a megoldásra, nem pedig a konfliktusok vagy a rivalizálás erősítésére.”

Ön már 2014-ben is felszólalt az ellen, hogy a Fidesz milyen kevés női jelöltet indít a választásokon. Akkor 6 jelöltet számolhattunk össze, idén 7-et. Mit árul el ez Orbán Viktorról és a Fideszről, továbbra is „macsóskodnak”, ahogy ön fogalmazott?

Orbán Viktor megmondta: nőügyekkel nem foglalkozik, és ez meg is látszik. A Fideszben a nők pusztán szülőgépek, akik ha lehet, másba ne is szóljanak bele. A Fidesz szellemisége valahol a feudalizmus és a 19. század között mozog. Ez egy olyan állapot, amelyben ezek a pasik azt képzelik, hogy mindent jobban tudnak mindenki másnál, pláne a nőknél. Ez tükröződik a „ne szólj bele, kisanyám” típusú fideszes közbekiabálásokban is. A macsóskodásban nemcsak az a zavaró, hogy közönséges, primitív és nyilván sértő, hanem az, hogy totális tévedés. A világ felvilágosultabb részein egyrészről egy-egy ilyen fideszes bekiabálás után ott, helyben kettétörne az illető férfi karrierje, másrészről fel se merül már a nők kirekesztése. Nem így a Fideszben. Orbán Viktor a férfiöltöző-szagban érzi jól magát, döglött disznókkal birkózva. Ez le is ír mindent a politikájáról.

A Fidesz idén is csak 7 női egyéni jelöltet állított fel, amíg az ellenzék ennek több mint háromszorosát, 22-t, akik ráadásul egy előválasztás által kerültek jelölti pozícióba, tehát rendelkeznek társadalmi támogatottsággal. Ez mutat fejlődést? Javult a nők helyzete az elmúlt időszakban?

Javult, de még mindig nem értük el a kívánatos célt. Az biztos, hogy az ellenzék haladóbb szellemiséget képvisel. Az előválasztási sikerek pedig egyszerűen a valóságot tükrözik. Nevezetesen, hogy ha egy nő helyzetbe van hozva, és megkapja a lehetőséget, akkor nagyon sikeresen tud előre lépni ezeken a pályákon. Miért is lenne ez másként?! Szerintem erre igény is van. Nem mondanám, hogy férfi elődjeink maradéktalanul sikeresek voltak abban, hogy a politikát egy kicsit közelebb hozzák az emberekhez. A magyar társadalom fizikai, lelki és pszichés állapota nem éppen azt mutatja, hogy az Orbán-féle macsópolitizálás sikeres lenne. Nagyon sokan joggal elégedetlenek a politika erőszakosságával vagy a kompromisszumképtelenségével. Új arcokat és új stílust akarnak látni. Ha innen nézzük, még hosszú út áll előttünk.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább