Belföld Kiemelt

Szabadulhat Muki, aki megerőszakolta és felgyújtotta Henriettát

olvasási idő:1 perc, 7 másodperc

Apáti István és a Mi Hazánk ezt nagyon nem szeretné…

Tizenöt évvel ezelőtt, egészen pontosan 2006. július 19-én a „Muki” becenévre hallgató, tizenhat éves Kurai  András megerőszakolta, majd brutálisan meggyilkolta a tizennyolc esztendős Pénzes Henriettát.
Az elvetemült gyilkos elképesztően embertelen módon oltotta ki a fiatal lány életét. Megerőszakolta, aztán egy fához kötözte, lelocsolta egy kanna benzinnel, majd felgyújtotta. Az áldozat 2006. augusztus 10-én belehalt sérüléseibe. Az elkövetőt a bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás miatt 15 év szabadságvesztésre ítélte, vagyis idén júliusban már szabadulhat.
A súlyos bűncselekmény, valamint a gyilkos szabadulását ki nem záró ítélet érthető módon rendkívüli mértékű közfelháborodást váltott ki. Ez a felháborodás újra felerősödhet, ha ez az embernek nehezen nevezhető személy rászabadul a társadalomra és élvezheti a szabad élet minden örömét.
Muki harmincegy évesen, ereje teljében , kiváló fizikai állapotban ismét köztünk járhat. –publikálja a belügyminiszternek írt levelét facebook oldalán Dr. Apáti István parlamenti képviselő a Mi Hazánk Mozgalom elnökségi tagja.

Mint írja, a helyzet tisztázása érdekében az alábbi kérdéseket teszi fel:
Három hónap múlva valóban szabadlábra kerül K. András?
Az elkövetett bűncselekmények és a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartása alapján Ön szerint szabadon bocsátható?
A hatályos törvények alapján milyen lehetőség van arra, hogy továbbra is elzárják a társadalomtól ezt a veszedelmes bűnözőt?
Amennyiben elhagyhatja a fegyházat, úgy mit lehet tenni a társadalom védelme érdekében?

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább