Külföld

Svédország a legerőszakosabb európai ország

Nem értik miért…

A svéd Bűnmegelőzési Tanács (Brå) 22 ország adatait hasonlította össze 2000 és 2019 között, és azt állapította meg, hogy a skandináv országban minden más országnál több végzetes lövöldözés történt.

A szerdán bemutatott tanulmányból az derült ki, hogy sehol máshol Európában nem emelkedett olyan ütemben a halálos lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma, mint Svédországban, így a lista aljáról 2018-ban annak legtetejére került az ország.

A szervezet szerint a lövöldözés leginkább kábítószer-kereskedelemmel és bűnözői bandákkal függ össze. A Bűnmegelőzési Tanács szerint a növekedés egyértelműen a bevándorlók lakta negyedekben lakó fiatal bűnelkövetőkre korlátozódik, ennek ellenére a szervezet nem vont le következtetéseket.

„Ezek a tényezők számos más európai országban megtalálhatók. Arra nem tudunk választ adni, miért leginkább Svédországban nőtt meg a lőfegyverrel elkövetett, halálos bűncselekmények száma” – mondta a szervezet munkatársa, Klara Hradilova-Selin.

Innen Budapestről segítünk: az évi 140-160 ezer befogadott katonakorú férfi migráns körül tessenek keresni az okot.

Forrás: Brå sajtótájékoztató/mno

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább