Külföld

Súlyos összegeket fizetnek a francia adófizetők az illegális migránsok eltartásáért

Az illegális migránsok egészségügyi ellátására fordított összeg 2015 óta megduplázódott.

Emmanuel Macron francia miniszterelnök kormánya szerdán terjesztette elő azt a pénzügyi törvénytervezetet, amely szerint az illegális bevándorlók egészségügyi ellátására egymilliárd eurót különítenének el. A költségvetés nem tartalmazza a sürgősségi ellátást.

Olivier Véran egészségügyi miniszter kijelentette, hogy 2020-ban több mint 383 ezer illegális migráns részesült állami egészségügyi támogatásban.

A „szokásjogi” támogatás a legalább három hónapja Franciaországban élő migránsok orvosi és kórházi költségeinek 100 százalékát fedezi – írta a Sud Ouest.

A lap megjegyezte, hogy a jövő évi költségvetés a 2015-ös duplája.

Májusban a konzervatív Les Républicains (LR) párt képviselője, Véronique Louwagie bírálta a támogatást, szerinte annak csak a sürgősségi ellátásra kellene kiterjednie.

Véran a kritikára válaszolva azt állította, hogy az alapból részesülők többsége „szorult helyzetben” van, szerinte a migránsok nem azért kelnek át illegálisan, rögtönzött csónakokon a Földközi-tengeren, hogy alacsonyabb cukorbetegség-ellátási költségeket fizessenek.

A francia adófizetőknek évek óta hatalmas összegekbe kerülnek az illegális bevándorlók.

Egy 2019-es tanulmány szerint csak a kiskorú migránsok befogadása kétmilliárd eurós terhet jelent a francia államnak. Becslések szerint a Franciaországban élő 41 ezer kiskorú migráns fejenként átlagosan 50 ezer euróba kerül évente.

A tanulmány szerzői megjegyezték, hogy a migránsok mintegy 95 százaléka férfi.

2020 májusában a francia számvevőszék egy másik kutatása megállapította, hogy Franciaország 2019-ben 6,6 milliárd eurót költött a bevándorlással kapcsolatos kiadásokra.

Forrás: 888.hu

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább