Külföld

Stevie Wonder Ghánába menekül az amerikai rasszizmus elől

A huszonötszörös Grammy-díjas amerikai előadóművész nem akarja, hogy dédunokáinak mentegetőzni kelljen, hogy kedveljék őket.

Oprah Winfreynek adott interjúban nyilatkozott a 70 éves művész, hogy Ghánába tervezi költöztetni a családját, hogy az amerikai rasszista eredetű igazságtalanságoktól megóvja utódait.

„Szeretném ismét mosolyogni látni a nemzetet” – mondta. Már 1994-ben is egy az „I Just Called to Say I Love You” megjelenését követő interjúban is utalást tett Ghánára, ahol véleménye szerint „több fogalmuk van a közösségről”. Stevie Wonder elégedetlenségéről tanúskodik továbbá az a levél, melyet Martin Luther King Jr.-nak címzett „A haladás hiánya” (az egyenlőtlenségek terén) névvel.

A levélben kitért rá, hogy hálás az aktivistának mindazért amit tett, de nem képes elhinni, hogy 36 éve semmi haladás nem történt. Így fogalmazott: „Elegem van, hogy a rendőrség a könnyű utat keresi egy 400 éves probléma megoldására”. (mandiner, foto:mti)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább