Sport

Sporttörténelmi siker küszöbén hokisaink!

Minden idők legnagyobb sikerét érheti el ma este a magyar férfi jégkorong-válogatott a finn-lett közös rendezésű A-csoportos jégkorong-világbajnokságon. A mieink Ausztria ellen mérkőznek, és ha bármilyen módon is, de legyőzik a „sógorokat”, akkor először a hokitörténelemben, megőrzik elittagságukat.

Hét év után jutott fel ismét az A-csoportba a magyar hokiválogatott a tavalyi divízió I-es világbajnokságon elért második helyezésével, amellyel az is eldőlt, hogy csapatunk a finn-lett közös rendezésű vb finnországi csoportjába kerül. A csoport beosztását látva, az is egyértelmű volt, hogy Franciaország és Ausztria ellen lesz érdemi esély a pontszerzésre, és ezzel a hőn áhított nagy cél, a bennmaradás kivívására.

Válogatottunk a franciák elleni mérkőzésen szállította is a bravúrt, több, mint két évtized után ismét legyőzte a gallokat. A hosszabbításban aratott győzelemmel két pontot szereztünk, amelynek mostanra lett igazán nagy értéke. Miután ugyanis a másik közvetlen rivális, Ausztria jelenleg egy ponttal áll a saját csoportunk utolsó helyén, válogatottunknak a saját kezében van a sorsa.

Bármilyen győzelem – legyen az rendes játékidős, hosszabbításos, vagy szétlövés során elért – azt jelenti, hogy csapatunk megőrzi A-csoportos tagságát és jövőre is világelitben léphet majd jégre. A mérkőzést este, magyar idő szerint 19.20-kor rendezik majd.

Hajrá magyarok!

Vezető kép: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább