Kiemelt Külföld

Sportpályát neveznek el George Floydról Berlinben

olvasási idő:38 másodperc

A baloldali frakció kérésére…

Berlinben egy sportközpontban hat pályát neveznek el a rasszista- és szélsőséges erőszak áldozatairól. Az egyiket George Floydról.

A Berlin-Moabit stadion pályáinak elnevezéséről a Berlin-Mitte kerületi közgyűlés döntött a baloldali frakció kérésére, miután azt a Berliner AK 07 sportklub kezdeményezte.
Mint ismeretes, Floyd tavaly május végén rendőri intézkedés közben vesztette életét, a vádirat szerint azért, mert egy rendőr hosszú percekig a nyakán térdelt. A férfi hamis pénzzel akart fizetni, majd az őrizetbe vételkor ellenállt – ezért alkalmaztak a rendőrök erőszakot.

Az eset nyomán tüntetések kezdődtek nem csak az USÁ-ban, de a világ számos országában is, a megmozdulások élére a BLM mozgalom ( Black Lives Matter – a fekete életek számítanak) állt. A berlini klub fiatal játékosai szintén kiálltak a rasszizmus-ellenes megmozdulások mellett. (V4NA hírügynökség)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább