Kiemelt Külföld

Sorozatban tépik le a szivárványzászlókat Németországban

olvasási idő:1 perc, 10 másodperc

A média szerint ezek már nem elszigetelt esetek…

Támadások a szivárványzászlók ellen szerte Németországban.

Ezek már nem egyedi esetek: Bielefeldben, Buchloe-ban, Burgban és Troisdorfban a Pride zászlókat ellopták, letépték, felgyújtották, a folyóba dobták vagy megkísérelték megrongálni. A média pánikol, a baloldali politikusok hangoskodnak.  Lmbtq ellenes gyűlölethullámról beszélnek.

Mindig is voltak támadások a szivárványos zászlók ellen a nyilvánosság előtt, de még soha ennyi incidensről nem érkezett jelentés, mint idén. -mondják egyre többen.

A brandenburgi Burgban a rendőrség kedden tartott sajtótájékoztatót  egy gyújtogatásról. A jelek szerint már a múlt hétvégén ismeretlenek felgyújtottak egy körülbelül 90×150 centiméteres szivárványzászlót. Egy Hauptstraße-i irodaház ablakához volt rögzítve, körülbelül négy méteres magasságban. Az ablakkeret enyhén megsérült.

Bielefeldben a Neue Westfälische című lap beszámolója szerint ismeretlenek letéptek két szivárványos zászlót a Bogefabrikban található női kulturális központ homlokzatáról, majd felgyújtották azokat egy zöld területen. A maradványokat hétfőn találták meg a gyepen.

A bajorországi Buchloe-ban a rendőrség keresi azt a férfit, aki múlt csütörtökön letépett egy szivárványos zászlót a Gennach-híd korlátjáról és a folyóba dobta – írja a Kreisbote. Néhány órával korábban egy másik Pride-zászlót téptek el a közelben.

A “Kölnische Rundschau” beszámolt a troisdorfi “check it” tanácsadó központ elleni lmbtq ellenes  támadásokról. A jelentés szerint ismeretlenek az elmúlt két hétben többször is megpróbálták letépni a felhúzott szivárványos zászlót. Ezenkívül a nyitott irodaablakon keresztül egy ragacsos tárgyat dobtak a személyzet egyik tagjára.

A Magyarországot kioktató ” Bezzeg Németország” elmúlt két hete…

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább