Belföld Külföld Öko

Sorozatban harmadszor a világ legjobb természetfotósa a magyar fiú

olvasási idő:1 perc, 3 másodperc

Magyar fiú a világ legjobb ifjú természetfotósa

Nem tudták letaszítani trónjáról, sorozatban harmadszor nyert.

Egymás után harmadszor bizonyult a világ legjobb ifjú természetfotósának a magyar Koncz-Bisztricz Tamás az egyik legjelentősebb nemzetközi természetfotós versenyen, az orosz szervezésű Golden Turtle, azaz Arany Teknős pályázaton, számolt be róla a Turista Magazin.

Újabb elképesztő sikert könyvelhetett el Koncz-Bisztricz Tamás.

A fiatalember két fotójával a képzeletbeli dobogó 1. és 2. fokára állhatott a 13-17 éveseknek meghirdetett “Természet a fiatalok szemével kategóriában”. A második helyen végzett fotón – kiemelt képünkön -egy egy tüskés bokron pihenő vörös vércse látható, amelyik onnan leste leendő áldozatait a bugaci pusztán.

Ez Koncz-Bisztricz Tamás győztes fotója

KONCZ-BISZTRICZ TAMÁS / GOLDEN TURTLE PHOTOGRAPHER OF THE YEARCsongrád-Csanád megyében, egy sötét, befagyott ártéri tó partján álldogáló hattyúk és a nyomokkal tűzdelt havas talaj kontrasztja drónfelvételen

Fiatal kora ellenére Koncz-Bisztricz Tamás más világversenyeken is letette már névjegyét.

2019-ben a Bird Photographer of the Year (BPOTY) nemzetközi fotópályázatán ő nyerte el az Év Ifjú Madárfotósa címet, majd 2020-ban a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet zsebelte be a Close-up Photographer of the Year elnevezésű versenyen.

FACEBOOK/KONCZ-BISZTRICZ TAMÁS

A mostani, orosz szervezésű Golden Turtle fotópályázaton több magyar fotós is elismerést kapott. Róluk IDE KATTINTVA olvasható információ.

Forrás: Sokszínű Vidék,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább