Belföld

Soros dollármilliókkal támogatta az akkumulátorgyár ellen tiltakozó szervezetet

Ráadásul az egész ténykedés elsősorban az LMP-hez köthető.

Bohár Dániel kiderítette, hogy ki és milyen külföldi pénzből intézi az akkumulátorgyár elleni hergelést. Az újságíró szerint valószínűleg Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének elnöke. Jármi a baloldal egyik ismert debreceni alakja. Továbbá tulajdonostárs a helyi Micélium nevű szövetkezetben, amely  üzemelteti Debrecenben a Malter nevű helyet.

A baloldal már a látszatra sem ad, a Malter ugyanazon a címen található, ahol a Soros György debreceni szervezete, név szerint az Alternatív Közösségek Egyesülete működik.

Az Alternatív Közösségek Egyesülete pedig az elmúlt években

2,2 millió dollárt, azaz több mint 800 millió forintot kapott a Soros-féle Open Society Foundations-től.
Jármi Péter bevallotta, hogy Soros szervezetével szoktak közös „programokat” szervezni. Ilyen program például az akkumulátorgyár elleni tüntetés.

Bohár Dániel azt is kiszúrta, hogy az LMP saját politikustársukat akarja a városért aggódó „sajtómunkásnak” beállítani. Kiemelte Tóth Tamást, aki szintén Soros által pénzelt Debreciner „újságírója”, aki 2018-ban még az LMP országgyűlési képviselőjelöltje volt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább