Külföld

Sophie in ’t Veld: Az EP-nek meg kellene szakítania kapcsolatait a magyar uniós soros elnökséggel

Az Európai Unió intézményeinek nyári szünete előtt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága és az Alkotmányügyi Bizottság politikusai közös ülésük során adtak hangot a 2024-es magyar soros elnökség iránti aggodalmuknak.

Az EP-ben tevékenykedő baloldali politikusok arra a következtetésre jutottak, hogy folytatniuk kell a politikai nyomásgyakorlást Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

A hazánkat rendszeresen bíráló holland Sophie in ’t Veld például úgy vélte, hogy az EP minimálisra csökkenthetné az együttműködést a magyar soros elnökséggel.

„Soha senki nem írta le, hogy nekünk a tanács elnökségével kapcsolatot kellene tartani” – fogalmazott, majd arról beszélt, hogy az EP „a saját életét tenné ezzel jobbá, és ha a tanács a magyar elnökséget akarja, akkor ez az ő problémájuk”.

A holland baloldali politikus jó eséllyel nem lesz már jelen az Európai Parlamentben a 2024-es magyar elnökség idején, mivel új pártja, a Volt visszautasította az EP-képviselői jelölését.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább