Belföld

Sokan hálásak lennének, ha Gyurcsány nem venné a szájára október 23-át

Teljesen megvadult a DK elnöke, az egyszer biztos

– írta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Kocsis Máté, felidézve Gyurcsány Ferenc október 23-án elhangzott szavait, miszerint: „Amikor az íróasztalomnál Nagy Imrével szemben ülök, mindig figyelmeztet, hogy nem kell panaszkodni, erőfeszítést kell tenni. Ő tett erőfeszítést, a legnagyobbat, adta az életét.”

 

A Fidesz frakcióvezetője minderre úgy reagált: „Igen, erőfeszítést? Erőfeszítést mondott a DK elnöke?”

– Nagy Imre koncepciós perét személyesen felügyelte egy bizonyos Apró Antal, aki 1958. június 17-én az Országgyűlésben jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének” és „az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett
– idézte a történelmi tényeket a kormánypárti politikus, aki úgy folytatta, ezekért a gaztettekért cserébe az MSZMP KB határozata alapján az Apró Antal megkapta a budapesti Szemlőhegy utcában a Lovassy-Stürmer villát, melyben Gyurcsány Ferenc a mai napig is boldogan hajtja álomra a fejét. – Tényleg nem szégyelli magát a DK elnöke? Mondhatja persze, hogy nem felelős Apró Antal tetteiért, azért azonban nagyon is felelős, hogy élete nagy részét egy lopott, Nagy Imre vérével áztatott villában élte le, és azért is felelős, hogy álszent módon ugyanebből a villából teszi közzé Nagy Imre erőfeszítéseiről szóló gondolatait – hangsúlyozta Kocsis Máté.

Hozzátette, sok magyar hálás lenne Gyurcsány Ferenc azon erőfeszítéséért, ha nem venné a szájára október 23-át.

– Sem ’56 miatt, amit szellemi és családi elődei fojtották vérbe, sem 2006 miatt, amit ő maga. Gyurcsány Ferenc nem ’56 szellemiségének az örököse, ahogy mondja, hanem az ellopott kommunista vagyonok örököse – szögezte le Kocsis Máté.

Forrás: Magyar Nemzet,

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább