Külföld

Sojgu: az ukrán hadsereg több mint 80 ezer katonát veszített az év eleje óta

Az ukrán erők az év eleje óta több mint 80 ezer katonát vesztettek – közölte kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hozzátéve, hogy az orosz hadsereg tovább csökkenti az ellenség harci potenciálját.

Több mint 14 ezer darab haditechnikai eszközt is megsemmisítettek az orosz erők január óta, köztük 1200 harckocsit és más páncélozott harcjárművet. Ugyanezen időszak alatt Moszkva mintegy 403 négyzetkilométernyi területet szabadított fel – mondta Sojgu az ország katonai vezetésével tartott konferenciahíváson.

Annak ellenére, hogy Kijev nem ért el sikereket a harctéren, az ukrán vezetés továbbra is igyekszik meggyőzni nyugati támogatóit arról, hogy képes ellenállni az orosz hadseregnek – mondta.

Ennek érdekében Kijev terrorizmushoz és nagy hatótávolságú csapásokhoz folyamodik orosz területeken, amelyek a polgári lakosságot veszik célba – tette hozzá a miniszter.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább