Belföld

Sneider a Polgári Válaszban, Szél mögött a Momentum

Mozgásban az ellenzék…

Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt, az LMP egykori társelnökét ajánlja közös ellenzéki jelöltnek Pest megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületében a Momentum.

Fekete-Győr Andrással  Budakeszin tartott sajtótájékoztatón Szél Bernadett arról beszélt, hogy új korszakba, új útra lépnek, a következő időszak pedig hangsúlyosan a választókerületért végzett munkáról fog szólni. A független képviselő a Momentum támogatásával kapcsolatban azt mondta, örül neki, hogy „tisztakezű politikusokkal fog együtt dolgozni”. A lehető legszélesebb kört kívánja képviselni a 2022-es országgyűlési választáson, közösségi programalkotást indít.

Tavaly novemberben jelentette be Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs, hogy Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven frakciónak nem minősülő képviselői csoportot alakítanak. Nem sokkal később közös sajtótájékoztató keretében számoltak be arról, hogy szövetségre lépnek a Momentummal.

A Polgári Válasz tagjaként folytatja a politizálást Sneider Tamás, a Jobbik egykori elnöke – ezt a mozgalom jelentette be Facebook oldalán szerdán.

A Polgári Választ tavaly alapította többek között Bencsik János országgyűlési képviselő, Mihátsiné Dózsa Hajnalka, Ostffyasszonyfa független polgármestere, Rába Kálmán, a Vas megyei közgyűlés tagja, kőszegi önkormányzati képviselő, valamint Varga Dániel, Budapest I. kerületi önkormányzati képviselője. Magukról azt írják, hogy „nemcsak a szavazófülkékben hirdetünk változást, hanem az emberek fejében és szívében is.”

Várhatóan lesznek még a Jobbikból távozott, távozó új belépők a „Se Gyurcsány, se Orbán” féle Polgári Válaszba. (index)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább