Sport

Sima DAC-győzelem a Slovan elleni rangadón

A dunaszerdahelyiek két nyeretlen bajnoki meccs után tudtak nyerni az ősi rivális ellen.

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) hetedik fordulójában a DAC hazai pályán 3-1-es sikert aratott a Slovan ellen. A meccs hőse egy góllal és két gólpasszal a korábban az Újpestben is megforduló Fernand Goure volt. A DAC csaknem másfél éves negatív szériát szakított meg a diadallal, legutóbb ugyanis 2022 áprilisában győzte le ősi riválisát, azóta tétmeccsen két döntetlen és két pozsonyi siker született.

A dunaszerdahelyiek már a 11. percben előnybe kerültek, a korábbi újpesti támadó, Goure szerzett látványos gólt. A 30. percben a hazaiak második góljában is főszerepet vállalt, elvette a kapustól a labdát, melyet Cermaknak nem volt nehéz az üres lapuba továbbítania.

A második félidő elején ugyan szépített a Slovan, de három perccel később már ismét kétgólos volt a különbség, Goure kapott nagyszerű indítást a jobboldalon és pontos centerezése után Strelec lőtt a kapuba közelről.

A Dunaszerdahely hét forduló után három győzelemmel, valamint két-két döntetlennel és vereséggel ötödik a Niké Liga tabelláján, míg a Slovan – amely csak öt meccset játszott eddig – a DAC-tól három ponttal lemaradva hatodik.

Forrás: M4Sport.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább