Belföld Gazdaság

Schanda: A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most

A rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Schanda Tamás hozzátette, az álláskeresők száma az elmúlt harminc évben csak 2019 végén volt alacsonyabb, 2010 óta pedig harmadára csökkent a munkanélküliség.

Közölte: nem hiába fogtak hozzá 12 éve a munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítéséhez. „Tudtuk és tudjuk, hogy a magyar emberek nem segélyből, hanem munkából szeretnének megélni”.

Kiemelte:

A hazai munkahelyeket a járványhelyzetben is megvédték, sőt újakat tudtak teremteni. A bértámogatásoktól az adócsökkentéseken át a beruházások ösztönzéséig számos eszközzel tettek azért, hogy aki szeretne, az dolgozhasson. A legtöbb új állás ráadásul a tartós versenyképességet megalapozó ágazatokban, például az informatikában és az építőiparban jött létre.

Hozzátette:

„A Gyurcsány, Bajnai féle baloldal programjában ma is ugyanaz a rossz, elhibázott gazdaságpolitika van, amivel 1 millió embert tettek munkanélkülivé és segélyen tartottak 100 ezreket”

Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra, „ne hagyjuk, hogy a baloldal veszélybe sodorja a munkahelyeket és a megélhetést” – emelte ki Schanda Tamás az ITM államtitkára közösségi oldalán.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább