Kiemelt Külföld

Salzburg: migránsbandák csaptak össze, egy szomáliai meghalt

Szíria kontra Afrika a szomszédos Ausztriában…

Egy ember meghalt és legalább három megsérült csütörtök hajnalban Salzburgban egy verekedésben, amelyben az osztrák rendőrség szerint legalább tizenöten vettek részt.
A salzburgi rendőrség helikopterrel, szolgálati kutyákkal érkezett a verekedés helyszínére, amelyen kések is előkerültek. A tartományi rendőrkapitányság három személy letartóztatásáról számolt be csütörtök reggel.

„A hatóságok minden rendelkezésre álló erőt bevetettek az erőszak megfékezésére” – tájékoztatta az APA hírügynökséget egy rendőrségi szóvivő. A sérülteket a helyi vöröskereszt kórházba szállította.

Az incidenst követően az intézkedő rendőrök egy késszúrásoktól súlyosan sérült férfit találtak a Lehener park melletti utcában.

A SÉRÜLTET ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS UTÁN KÓRHÁZBA SZÁLLÍTOTTÁK, AHOL AZONBAN NEM SOKKAL KÉSŐBB MEGHALT.
A rendőrség szerint a férfi valószínűleg szomáliai volt.

Az összetűzés háttere egyelőre nem ismert. Az első vizsgálatok szerint este 11 órától két incidens is történt, az egyik a Lehener parkban, a másik pedig egy, a park mellett húzódó mellékutcában. Kezdetben nem volt világos, hogy a két esetnek köze lett volna egymáshoz. Az eszkaláció okát és a bűncselekmény indítékát még nem sikerült megállapítani.

A rendőrség beszámolója szerint jelenleg házkutatások zajlanak, és folyamatban van a bizonyítékok elemzése és a tanúk kihallgatása.

A közlések szerint egy szíriai és egy fekete-afrikai, szomáliai banda csapott össze.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább