Belföld

Saját unokáját molesztálta egy pedofil – 5 és fél év fegyházbüntetésre ítélték

Első fokon öt év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy férfit, aki 2019 februárja és 2021 májusa között több alkalommal molesztálta élettársa nyolcéves unokáját – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a férfi Szombathelyen együtt élt élettársával, és annak 2010 novemberében született unokájával, akinek a nagymama a gyámja is volt. Amikor a nő dolgozott, a férfi látta el a kislány felügyeletét. Kihasználva, hogy kettesben voltak éveken keresztül a gyermek tiltakozása ellenére szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A sértett 2019-ben elmondta az édesanyjának a történteket, aki nem hitt neki. Amikor a nagymama megtudta a történteket, megszakította az élettársi kapcsolatot és feljelentést tett  – ismertette a főügyészség.

A Szombathelyi Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amely során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi – tudatták.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek, de a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, büntetése megfelelő. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni – olvasható a közleményben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább