Belföld Külföld

Ruszin-Szendi altábornagy utazott azon a repülőgépen, amely az USA-ban balesetet szenvedett

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke utazott azon a repülőgépen, amely az Egyesült Államokban balesetet szenvedett.

A 606-os lajstromjelű Dassault Falcon 7x egy tartálykocsival ütközött az Ohio állambeli Columbus repülőterén – erősítette meg a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

A Honvédelmi Minisztérium beszámolójára szerint Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke február 1-jén repült az Egyesült Államokba, hogy találkozzon az Ohiói Nemzeti Gárda vezetőivel, majd továbbutazzon New Yorkba, az ENSZ központjába.

A gép éppen felszálláshoz készülődött, amikor egy földi kiszolgálójárművel ütközött. A Falcon kisebb sérülést szenvedett, közölte a tárca. A baleset körülményeiről és a repülőgépet ért károkról nem kívánt további részleteket elárulni a HM, azonban a vezérkari főnököt már a megjavított 606-os hozta haza a Nemzeti Gárda New York közelében található reptéréről.

A sérült 606-os gép mellé hamarosan Columbusba érkezett a 607-es jelű magyar Falcon is, és minden valószínűség szerint ez vitte tovább Ruszin-Szendit február 7-én New Yorkba, ahol Jean-Pierre Lacroix, az ENSZ békeműveletekért felelős főtitkárhelyettese is fogadta.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább