Sport

Liu Shaoang 500 méteren is világbajnok

Liu Shaoang 500 méteren is világbajnok!

Az ezerötszáz után ötszáz méteren is Liu Shaoang volt a leggyorsabb: a fiatalabbik testvér megvédte világbajnoki címét a rövid pályás gyorskorcsolyázók montreali vb-jén.

Újabb sporttörténelmi siker – ráadásul duplán!

Olyan még sohasem fordult elő, hogy magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó egy napon szerezzen két világbajnoki címet, és olyan sem, hogy magyar short trackes megvédje a vb-címét.

Szombaton Montrealban ez is megtörtént: Liu Shaoang az 1500-on szerzett aranyérme után ötszázon sem talált legyőzőre – nem mellesleg a finálé volt a tizedik futása, és egyetlenegyszer sem tudta őt megelőzni senki sem.

A jelzők tényleg rohamosan fogynak Shaoang teljesítménye kapcsán: a fináléban egyáltalán nem zavarta például az sem, hogy a kettes pozícióból kellett rajtolnia, magától értetődően lépett fel az első helyre már a második körben.

Liu Shaoang immár négyszeres világbajnokként várhatja a vasárnapot – hogy igazi klasszis, eddig is tudtuk, minderre ez a montreali szombat csak ráerősített.

Forrás: Nemzeti Sport Online,

Leave a Comment

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább