Belföld

Rod Stewarttal bulizott Márki-Zay milliárdosa Bige László

A londoni Daily Telegraph korábban arról számolt be, hogy a rockzenész 1,5 millió dollárért vállal magánfellépéseket.

Amennyiben a zenész fizetett fellépőként volt jelen Bige ünnepségén, az százmilliókba kerülhetett a milliárdosnak.

Bige László milliárdos Rod Stewarttal ünnepelt születésnapján – írta meg a Bors kedden exkluzív felvételekre hivatkozva.

Az esemény kapcsán a Bors felidézi, hogy évekkel ezelőtt a londoni Daily Telegraph írt azokról a művészekről, akik hasonló ünnepségeken vállalnak fizetett fellépéseket. A listán akkor 1 millió 500 ezer dollárral szerepelt Rod Stewart.

Amennyiben a zenész Bige László ünnepségén fizetett fellépőként volt jelen, és az angol portál által közölt ár még aktuális, a fellépésért cikkünk írásakor legalább 470 millió forintot kellett (volna) fizetnie Bigééknek.

A Bors értesülései szerint a rocklegenda egyébként egy komplett stábbal érkezett az ünnepségre, koncertje pedig közel egy óráig tartott.

Márki-Zay Péter leszögezte, kampányának jelentős részét Bige László finanszírozhatja, valamint közölte azt is, hogy kapcsolódó cikkünk írásáig a milliárdos már legalább ötmilliót átutalt Márki-Zaynak, és fizetett egy hatvanmilliós kutatást is.

„Ahhoz, hogy ebben a rendszerben kampányt tudjunk folytatni, az egyetemisták ezer forintjára, és Bige László tízmilliójára is szükség van” – fogalmazott tette hozzá Márki-Zay Péter nemrég az ATV-ben.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje hozzáfűzte, hogy valójában kicsivel több mint tízmilliót adott neki Bige.

Megjegyzendő: a sajtóban csak „műtrágyakirályként” emlegetett baloldali üzletember jelentős vagyonnal bír.

A baloldalt nyíltan szponzoráló milliárdoshoz köthető a Péti Nitrogénművek, illetve a szolnoki Tiszamenti Vegyiművek is. Bige tehát jelentős befolyással bír a stratégiai fontosságú műtrágyapiacon is.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább