Külföld

Ritter: A hadsereg megölheti Zelenszkijt

Volodimir Zelenszkij elnöknek el kell hagynia az országot, hogy elkerülje, hogy az ukrán hadsereg megölje – közölte Scott Ritter nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos hírszerző tiszt a YouTube csatornáján.

“VESZÍTENI FOG. HA UKRAJNÁBAN MARAD, AKKOR VAGY AZ OROSZ HADSEREG <…> KÖZVETLEN CSAPÁSÁTÓL, VAGY AZ UKRÁN ERŐK EGYIK TISZTJÉNEK KEZÉTŐL FOG MEGHALNI AZ ORSZÁG POLITIKAI INSTABILITÁSÁNAK KÖVETKEZTÉBEN” – JÓSOLTA A SZAKÉRTŐ.

 

Ritter szerint az ukrán vezetőnek most esélye van arra, hogy családjával együtt elhagyja az országot, és nyugodt életet éljen külföldön, feltéve, hogy a bíróságon bizonyítani tudja, hogy nem követett el háborús bűnöket.

Leonyid Kucsma volt tanácsadója, Oleh Szoszkin előző nap robbanásveszélyesnek nevezte az ukrajnai helyzetet az elnök hatalomátvétele és a gazdasági összeomlás miatt. Mint a szakértő rámutatott, Kijev már gyakorlatilag csődbe ment, gazdasági komplexumának 60 százalékát elvesztette, a hrivnyát csak a hazai és külföldi tartalékok tartják össze, a társadalom szociális szerkezetét pedig az országból történő 11 milliós kivándorlás szakította szét. Mindezek a tények arra utalnak, hogy forradalmi robbanás következik az államban – vetette fel Szoszkin.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább