Belföld Gazdaság Kiemelt

Rezsi: Gyurcsányék szavazói Orbán oldalán tombolnak

Orbán Viktor a Facebook oldalán arra emlékeztetett, hogy a baloldali kormányok többszörösére emelték a rezsi árát

És ez az igazság. Az érthető,  hogy sok fiatal bedől a baloldalnak, de az idősebbeknek illene emlékezni. Bizony hiába ígérték, hogy nem lesz gázáremelés,  volt hogy egy évben többször is drágult.

A másik dolog, amiben nagyot tévednek a Gyurcsány pártiak, hogy a világpiaci árakkal próbálják támadni a kormányt. Ezzel nagy öngólt lőnek, hisz míg a kormányzásuk idején az egyik legdrágább volt a magyar rezsi, míg mára a legolcsóbb lett az EU-ban és ez a világpiacozásukat borítja is. Már 2019-ben is a legolcsóbbak között volt a magyar lakossági gáz és azóta még javítottunk a helyezésünkön.

És ami még fontos a témában, hogy a kormány időben lépett, már nyáron vásárolt elegendő gázt, így kimarad a most Európát sújtó brutális gázáremelésből. Franciaországban például az év eleje óta 300%-os drágulás volt a lakossági gáz árában. Sok európai országban a gáztározók szintje sem elegendő, míg Magyarország nyugodtan várhatja a telet.

Ráadásul a napokban kötöttünk hosszú távú megállapodást Oroszországgal, így a gázellátás és az olcsó magyar gáz hosszútávon biztosított. Hacsak nem jön a baloldal….

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább