Külföld

Reuters: Az USA földgázhiánnyal küzd, Európának se jut belőle

A Reuters elemzése szerint az Egyesült Államokban a palagáztermelők küzdenek a növekvő hazai és nemzetközi földgázigény kielégítéséért.
A jelentés arra a következtetésre jutott, hogy a vártnál melegebb nyár és az alternatív energiaforrások hiánya miatt az ország készletei a szezonális átlag alatt maradtak – írta a Reutersre hivatkozva az oroszhirek.hu.

Hozzátették, hogy a gázárak emelkedése ellenére sincsenek a készletek szintjének javulására utaló jelek.

A legfrissebb adatok azt mutatták, hogy a Permian Shale-medencében, amely az USA teljes gázkitermelésének mintegy 12%-át adja, és a Permian-medencében a fúrótornyok száma két egymást követő héten keresztül csökkent. “A kevesebb fúrás kevesebb társított gázt jelent, amelyet hozzá lehet adni az országos összesítéshez” – jelentette a hírportál.

Miközben az amerikai energiavállalatok rekordmennyiségben exportálnak cseppfolyósított földgázt (LNG) Európába, az utóbbi időben olyan felhívások jelentek meg, hogy csökkentsék ezeket a szállításokat, hogy biztosítsák az amerikai piac ellátását.

“Mivel mind Európában, mind az Egyesült Államokban közeleg a fűtési szezon, és mindkét helyen sokan használnak gázt fűtésre, a gáz árkilátásai a fogyasztók szempontjából nem tűnnek túl jónak” – írta a Reuters.

A jelentés megjegyezte, hogy nem valószínű, hogy az amerikai gázárak az európai szintek közelébe emelkednek, “de néhány évvel ezelőtthöz képest, amikor a gáz olcsó volt, mert bőségesen volt belőle, 300%-kal emelkedtek”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább