Belföld

Rétvári Bence: Az európai emberek érdeke a béke

Csak a jobboldali kormányra számíthatnak az emberek, ha meg akarják védeni Magyarországot az illegális bevándorlástól.
„Eddig már több mint hétezer-hétszázan érdeklődtek a határvadászképzés iránt. Számítottak erre?
Már a lehetőség meghirdetése utáni hetekben több ezren érdeklődtek, arányaiban a legtöbben telefonon, de az érdeklődők negyven százaléka személyesen, a toborzóirodákban kért információkat, úgyhogy nem lepett meg bennünket a nagy érdeklődés. Azért jó, hogy így már biztosan létrehozhatjuk ezt az egységet, mert jól láthatóan, hosszú távon évente százezres nagyságrendben akarnak illegálisan átlépni a magyar–szerb határon.

A határvadászok szolgálatba állítása ezért is fontos, mert több rendőr foglalkozhat más feladatokkal. Az állomány létszámának növelése, illetve megtartása szempontjából lényeges kormánydöntés az is, hogy illetményemelést kapnak a rendészeti dolgozók. Mikortól és mennyivel emelnek, mire számíthatnak a rendőrök?
Szeptember 1-jétől Magyarországon minden rendőr több mint 116 ezer forintos béremelést kap. Az arányok tekintetében ez a tiszthelyetteseknél 30-44 százalékos béremelést jelent, a tiszteknél 18-25 százalék ez a szám. Egy pályakezdő tiszthelyettes eddig kapott 267 ezer forintot, most 384 ezret fog, egy pályakezdő tiszt pedig a 393 ezres fizetése helyett 510 ezer forintra számíthat. Lesz egy második üteme is a béremelésnek 2024-től, egy újabb, közel ekkora léptékű emelés. Az év elején tízszázalékos emeléssel indultunk; februárban hathavi fegyverpénzt kaptak az állomány tagjai; márciusban családi adó-visszatérítés járt annak, akit érintett; szeptember 1-jétől pedig jön a nagyarányú és jelentős béremelés.
A háború miatt meg kell védeni Magyarország békéjét és biztonságát, ezt erősíti a rendőrök és a honvédek béremelése.

Gondolta volna, hogy az új kormány felállása után ilyen hamar újra előtérbe kerül a migráció? A baloldal rendszeresen azzal vádolja önöket, hogy ez csak propaganda, mindig csak választások előtt nő a migránsok száma a déli határon. Ezek szerint ilyen hamar kezdődik a 2024-es választási kampány?
A baloldal szerint a migrációt eleve a Fidesz találta ki. Amikor Budapesten vannak, akkor szerintük a migráció nem létezik, amikor meg Brüsszelben, akkor viszont támogatják. Láttuk, ahogy jött a baloldali kormány Szlovéniában, be is jelentették a kerítés lebontását, és olvashattuk Karácsony Gergely egyik első miniszterelnök-jelölt-jelölti interjújában, hogy ők »európai módon« kezelnék a migrációt. Mindenki, aki a baloldalon politizál, Brüsszel felé többször letette az esküt, hogy brüsszeli módon kezelik a bevándorlást, ami az illegális migráció ösztönzését jelenti. Csak a jobboldali kormányra számíthatnak a magyar emberek, ha meg akarják védeni Magyarországot az illegális bevándorlástól.
Amikor a miniszterelnök erről beszélt Tusnádfürdőn, ismételten ugyanazok az emberek – akik ebben a kérdésben mindig – most is rátámadtak. A teljes hálózatot mozgósítják.”

Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább