Külföld

Rétvári Bence: A baloldalon mindig félrenéznek az erőszak kapcsán

A kommunizmus alapvető része az erőszak, és a baloldalon mindig félrenéznek az erőszak kapcsán – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a kommunizmus áldozataira emlékezve vasárnap Budapesten.

Rétvári Bence a Terror Háza Múzeumban hangsúlyozta, a történelmi tapasztalatok szerint ahol kommunizmus van, ott van erőszak is, tehát ha a politikában felbukkan az erőszak, az „jelzőfény”.

Az államtitkár az antifa terroristák egy évvel ezelőtti fővárosi támadássorozatát felidézve leszögezte: a szélsőbalos eszméket el kell utasítani. „A kígyók nemcsak kígyózni tudnak, hanem vedleni is” – fogalmazott Rétvári Bence. Hozzáfűzve, a baloldalon félrenéznek az antifa támadásoknál.

Aki mérsékelt, az elutasítja az erőszakot, aki az erőszakot védi, az mindig szélsőséges politikai erő. A béke és biztonság megőrzéséhez az kell, hogy elutasítsunk minden szélsőséget – hangoztatta az államtitkár a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója arról beszélt, lassan 35 esztendeje annak, hogy hazánk lerázta magáról a kommunizmus bilincseit, és akik akkor születtek, ma már családanyák és családapák. Nekik nincsenek személyes élményeik a kommunizmus évtizedeiről, de kötelességük átadni gyermekeiknek a tudást arról, hogyan éltek nagyszüleik, dédszüleik a rendszerváltoztatás előtt – mondta a főigazgató. MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább