Belföld

Résen kellett lennie a magyar rendőröknek a migránsok és embercsempészek megállításához

Embercsempészt és migránsokat fogtak el a Pest megyei rendőrök

A Pest megyei rendőrök 2021. október 12-én 22.07-kor az M5-ös autópálya Inárcsi pihenőjébe vezettek ki egy osztrák forgalmi rendszámú személygépkocsit. A járművet egy 22 éves szerb állampolgár vezette, az utastérben tizenöt külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérték a biztonsági határzárhoz, a szerb férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást – írja a Police.hu.

Embercsempész rendőrkézen Szombathelyen

Az egyenruhások 2021. október 13-án éjfélkor egy német forgalmi rendszámú gépjárművet akartak intézkedés alá vonni Szombathelyen. A sofőr a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott és autójával egy parkoló gépkocsinak ütközött. A sofőr a gépjárműből kiszállt és a helyszínről elfutott, azonban a rendőrök néhány percen belül elfogták és előállították a román férfit. A 18 éves sofőr által vezetett gépkocsiban tíz személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az esettel összefüggésben egy bolgár forgalmi rendszámú járművet is intézkedés alá vontak a szombathelyi rendőrök, amelyet egy bolgár férfi vezetett, őt is előállították – adta közre a Police.hu.

A német rendszámú gépkocsi utasai a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért őket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrökkel szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Két bevándorlócsoport Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 13-án 4.10-kor tíz illegális migránst Garánál, 5.45-kor Bácsbokodnál egy újabb tízfős csoportot tartóztattak fel.

A csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a rendőrség hivatalos

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább