Belföld

Republikon: Tovább erősödött a Fidesz

Decemberre hosszú idő után a teljes népesség körében erősödött a Fidesz.

Év elejéhez képest mintha semmit sem változtak volna az erőviszonyok a baloldali tömb és a kormányoldal között: az összefogó pártok együtt 3 százalékponttal vezetnek a teljes népesség és 5-tel a pártválasztók körében a Republikon kutatása szerint.

Decemberre hosszú idő után a teljes népesség körében erősödött a Fidesz, 31 százalékról 33 százalékra, és a pártválasztók körében is 2 százalékpontot hoztak, így jelenleg 43 százalékon állnak.

A DK és a Momentum 1-1 százalékponttal erősödtek a teljes népesség körében, így Gyurcsány Ferenc volt kormányfő pártja 12, a Donáth Anna vezetésével operáló momentumosok pedig 7 százalékos támogatottsággal bírnak. A Jobbik változatlanul 8, az MSZP változatlanul 5 százalékon áll, míg az LMP támogatottsága továbbra is 2 százalék, a Mi Hazánké pedig 3 százalék.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Párbeszéd mind 1-1 százalékpontot vesztettek, 3 százalék helyett 2 százalékon állnak a teljes népesség körében, miközben továbbra is 2 százalék szavazna egyéb pártokra.

A pártválasztók körében is 2 százalékpontot erősödött a Fidesz, 41-ről 43 százalékra. A DK itt is 1 százalékpontot javított, jelenleg 16 százalék szavazna erre a pártra, míg a Momentum változatlanul 9, a Jobbik továbbra is 10, az MSZP továbbra is 7 százalékon áll – írja a Republikon alapján a Telex.

A Párbeszéd és az MKKP 1-1 százalékpontot veszítettek a pártválasztók körében is, mindkét párt 4 százalékról 3 százalékra. Az LMP továbbra is 3, a Mi Hazánk továbbra is 4 százalékos támogatottsággal bír ebben a körben, és a voksoláson részt venni tervezők 2 százaléka szavazna egyéb pártokra.

Jelentősebb változás az elmúlt hónaphoz képest, hogy a bizonytalanok aránya 26 százalékról 24 százalékra csökkent.

Az ellenzéki összefogás pártjainak összevont támogatottsága 1 százalékponttal nőtt a teljes népesség körében, és változatlan a pártválasztók körében. Így az ellenzéki összefogás és a Fidesz versenyében az ellenzéki összefogás 3 százalékponttal vezet a teljes népesség és 5 százalékponttal a pártválasztók körében (33-36; illetve 43-48).

Továbbá a Republikon Intézet felhívta a figyelmet arra, hogy 2021 elejéhez képest decemberben hasonlóak az erőviszonyok az ellenzéki koalíció és a Fidesz között.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább